sobota, 25. junij 2016

...ogled filma Vdovstvo Karoline Žašler pod vedrim nebom ...

Delček dogajanja ob dogodku ob 40. obletnici snemanja filma  Vdovstvo Karoline Žašler , smo z otroci prispevali kar na trati športnega igrišča.
V pogovoru z igralko Mileno Zupančič in avtorjem Tonetom Partljičem smo ponovno oživeli enega najbolj priznanih slovenskih filmov , nominiranega za zlatega berlinskega leva. 


Najprej pa se je izvedel pohod,  na katerem so se ogledale  lokacije snemanja filma, nato pa se je film ogledal prav pod zvezdami še na star način,  preko filmskega koluta. 
Otroci pa so se pridružili  mavrični ustvarjalnici na trati in se sprostili ob barvah in v čisto drugačnih pogojih, ko smo jih vajeni , naredili nekaj fletnih izdelkov ...




Balon je prireditvi prispeval dodaten čar in seveda smo se skobacali v košaro in popeljali pod nebo ( seveda pretiravam, bilo je le nekaj metrov )...









 Da pa nismo bili žejni in lačni, je poskrbela ekipa s turistične kmetije Marič.
Okrogla miza s Tonetom Partljičem, Mileno Zupančič in Branko Nikl Klampfer  je bila iztočnica za ogled filma in izvedeli , smo kar nekaj zgodbic , ki so botrovale ob snemanju filma.

In seveda ogled filma pod vedrim nebom z zvezdami, na srečo se je končal ob pravem času, prve dežne kaplje so priplesale tik ob zaključku.
Paloma se je potrudila, da je vse skupaj potekalo nemoteno in organizacija je bila skupaj z vremenom   čudovita , biti del takšnega dogodka v domačem kraju je  nekaj prisrčnega in upam, da to ne bo zadnji takšen pripetljaj letošnjega poletja.


Ni komentarjev:

Objavite komentar