četrtek, 28. april 2016

Raztrgane kavbojke so ponovno 'in'!

Raztrgane kavbojke so trend, ki ostaja tudi letošnjo pomlad, ponuja pa vam izbiro med mnogimi kroji in barvami. Strgane kavbojke lahko najdete v skoraj vsaki trgovini, lahko pa jih raztrgate tudi doma. Z njimi lahko pričaramo vse od rokerskih, pa do bolj uglajenih stilov.
 Trenutno najbolj priljubljen model strganih kavbojk je tako imenovan »boyfriend« jeans, ki s svojim bolj širokim krojem prispeva k bolj sproščenem videzu. Vse kaže, da so najbolj priljubljene tiste kavbojke, ki so strgane na kolenih. Modni strokovnjaki sicer pravijo, da ni toliko pomemben model hlač, bolj je pomembno, kako jih nosimo. V 80. letih so raztrgane kavbojke kazale na uporništvo mladine, ki je uteho našla v glasbi 'heavy' metalcev.
In zakaj  torbe ne bi sledile trendom ...

Glede na vremenske okoliščine pa bo dobro, če s trendi malo počakamo...


Le kaj si mislijo uboge ptice???
Danes sem kljub vsemu slišala kukavco kukat, grlica na boru, pa si je verjetno mislila ali je smiselno gnezdo pripravljat...


Strgate jih lahko tudi same
Kavbojke, ki jih kupite že raztrgane, imajo lahko daljšo življenjsko dobo, a pri takšnih se ne morete same odločiti, kje in koliko bodo strgane. Luknje in raztrganine naredijo s posebnimi stroji, robove pa obdelajo tako, da se ne morejo trgati naprej. Za to lahko sicer poskrbite tudi na doma natrganih kavbojkah.
Kako trgati?
Prvi nasvet je, da uporabite udobne in poceni hlače. Najbolje bo, da jih kupite na razprodaji ali v prodajalni z rabljenimi oblačili, da vam ne bo žal, če ne boste zadovoljni z rezultati svojega umetniškega dela. Na rezanje se pripravite tako, da hlače oblečete in označite mesto, kjer bi radi zarezali ter kako veliko luknjo želite imeti.Nato kavbojke zdrgnete z grobim smirkovim papirjem, najbolj po kolenih in stegnih. Šele nato jih slečete in s konico noža potegnete po črtah. Čez vodoravne črte potegnete v navpični smeri in obratno. Izrežete nekaj lukenj. Ko v blago zarežete s konico noža, podrgnete po robovih, da se pokažejo bele bombažne nitke, v nasprotni smeri od ureza. Nadaljujete, dokler luknja ni želene velikosti.
Če vam raztrganine niso dovolj, lahko svoje kavbojke okrasite še z različnimi neti, bleščicami ali drugimi dodatki, ki jih na blago pritrdimo s sekundnim lepilom. Pri tem delu previdnost in uporaba zaščitnih rokavic ne bo odveč. Svojim kavbojkam lahko spremenite tudi samo barvo ali ustvarite lisast videz z uporabo belila. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar