nedelja, 3. april 2016

...do not disturb...

Za koncentracijo in sprostitev ni boljšega , da v roko vzameš svinčnik, barvico, fluki in preprosto rišeš, pišeš in če nisi vešč tega, vsaj barvaš in to od linije do linije...
V ta namen je zadnje čase izšlo veliko pobarvank za odrasle, celo sama sem si jo privoščila...
 Da pa bom v stilu jeansa na terasi, kjer po novem ustvarjam , sem staro pločevinko preoblekla v kaj drugega, kot košček jeansa...





To sem narisala ob rojstvu vnuka, verz je napisal Tone Pavček in če koga zanima celoten , vam prilagam besedilo, ker je res lep:
Pozdravljen, ki si prišel iz teme in iz gluhe noči vesoljstva, iz dalj neznanih, kjer stotisoči čakajo nestrpno na znak, da lahko pridejo in stopijo v luč.
A ti si prišel, ves up in ves luč, še čisto… nič senca in z jokom naznanil vsem, celo nemim: Hočem živeti!
Pozdravljen, mali velikan, ki nič ne veš, kaj je življenje pa si življenje samo: rožnati popek sveta z usteci prisesan kot na drevo bršljan na mamo, ki jo dvigaš z drobcenimi prstki do sinjine nebes in čez in terjaš zase svoje in in naše prihodnje čase.
Pozdravljen, ki si prišel. Zahvaljena milost, ki te je napotila k nam in naš dom napolnila s smehom in jokom. Tako se soba polni s svetlobo, tako se silna moč toči v nas in se pred nami boči neumišljeni trak, ki vodi v prihodnost.
Tone Pavček






Ni komentarjev:

Objavite komentar