petek, 9. maj 2014

Kostanjeva torta

Čudno, sredi pomladi pa pišem  o kostanjevi torti...vse se da, če si v jeseni priden in zalogo kuhanega in pretlačenega kostanja prihraniš v zmrzovalniku...tudi papirnate rožice ne izgledajo slabo...
Recept za kostanjevo torto pa je takšen:
8 rumenjakov, 20 dkg sladkorja v prahu in vanili sladkor penasto stepemo, na koncu dodamo 6 dkg čokolade v prahu, katero dobro vmešamo.
Posebej stepemo 8 beljakov, katerim proti koncu stepanja dodamo 6 dkg sladkorja.
Sneg dodamo rumenjakom, obenem dodamo še 30 dkg kostanjevega pireja in vse skupaj premešamo s kuhalnico.
Pečemo pri 200 stopinjah Celzija.
Za kremo uporabimo lonček kostanjev, 2 žlici sladke smetane, sladkorja in ruma po okusu. 
Po plasti kreme namažemo še sladko smetano, kateri dodamo šlag-fix, da je bolj čvrsta. Uporabimo tri lončke sladke smetane. Torto premažemo : 5 dkg jedilne čokolade ter 12 dkg masla segrejemo, ko se ohladi primešamo stepeni rumenjak...

Veliko uspeha! Dober tek

Pa še zajček, ki je ušel še iz velikonočne košare...



Ni komentarjev:

Objavite komentar