nedelja, 8. maj 2016

Vse najboljše Lucky


Danes je  Lucky praznoval svoj deseti rojstni dan.







Vse najboljše Lucky!



 Ob dvanajstih, smo odprli vrata štale in Konji pri zeleni hiški so pričeli z rojstnodnevno zabavo v čast Luckyju.
Radovedne glave so se prikazale tam, kjer si najmanj pričakoval...
 Pripujsal je tudi gospod Pujs in požel aplavz za svojo modno dekoracijo; se vidi da sledi modnim trendom...
Opozorilo oziroma zapoved, smo vzeli skrajno resno, zato  smeha in dobre volje  ni zmanjkalo.
 Najprej smo se lotili rozetk v Luckyjevem ustvarjalnem kotičku...Kaj je rozeta? Rozeta je  nagrada, ki jo osvojite, ko konj zmaga na tekmovanju, se pravi je neke vrste medalja.



Potem so se nekateri razgibali in Luckyjeva fit minutka , se je kar podaljševala, Bojana pa je zastavljala uganke in preverjala glasbeno izobrazbo, skozi igre na poligonu.
Bolj pogumni pa so bežali iz štale, to je igra po vzorcu "escape room", se pravi , da je bilo potrebno rešiti kar nekaj ugank, da sta  jih  Živa   in Gaja spustili na prostost.
V foto kotičku nas je Alja pofotografirala, na fotografiranju se nam je pridružila celo kraljica Elizabeta II.
 Rebeka nas je  v kotičku "Lucky je slikar", poslikala s konji, zvezdicami in posula s čarobnim prahom.
 Pri Lei pa smo se naučili marsikaj, tako smo izvedeli kaj rad je Lucky , kako se ga neguje, krtači in po toliko informacijah, se je prilegla malica in napitki pod jablano pred hiško.













In ko je bila zabava na višku, je prišel  čas za torto, torto Luckyju, ki so jo pripravili otroci iz priboljškov, ki jih Lucky obožuje. Zapeli smo mu "Vse najboljše" od in iz srca...

 Tudi mi smo si privoščili torto, kar dve , prav tako korenčkovi, nazdravili pa smo s domačim korenčkovim sokom.

Bilo je praznično, magično, skoraj pravljično. Hvala Lucky za povabilo.


Vsi, ki ste želeli voščiti Luckyju, pa ste bili danes zadržani,
 mu še vedno lahko napišete voščilnico na : prizelenihiski@gmail.com...

Da pa ga bolje spoznate, je tudi on napisal pismo:
Dragi otroci,
moje ime je Lucky in sem majhen poni. Sedaj živim v Selnici ob Muri,  a prihajam iz daljne Nizozemske. Pojma nimam točno kje je to, a vem, da je zelo, zelo daleč.

Najraje na svetu imam slastno zeleno travo, sočna jabolka, prekrasne korenčke in dišeče seno. V prostem času, ki ga imam na pretek, rad preganjam svojo prijateljico Perlo in, če mi gospodarji dovolijo se pozabavam z ovco Polonco.
Zelo uživam v družbi svoje lastnice Gaje, ki mimogrede, raste kot goba po dežju. Sedaj me je že skoraj prerasla, a še vedno lahko skupaj odideva na potep. To je tako zelo fajn, ker ji zelo rad nagajam, hihihihi.
Uživam pa najraje takrat, ko me krtačijo in čistijo, perejo in nekaj počnejo z mojo prekrasno grivo. Ne vem točno kaj, a so vedno zelo veseli in nasmejani, ko končajo. A veste kaj naredim pa potem, ko ves dišeč in brez prahu pridem na pašnik? Takoj poiščem največji kup blata. Se vržem vanj in kotalim, 2x v levo in 3x v desno. Kako to paše. Čeprav ne vem točno zakaj vedno gospodarji kričijo NEEEEEEEEEE, če je pa tako fajn. Naj poskusijo.


Vaš Lucky

Več o Luckyju najdete na spletni strani Konji pri zeleni hiški...

Ni komentarjev:

Objavite komentar