Simpatični štajerki ta vikend gostujeta na polju štajerske sivke.
Na delavnici sem izvedela veliko novega, izdelali pa smo sivkino mazilo za roke.
Metka je po poklicu kemik, številne izkušnje si je nabirala skozi delavnice, izobraževanja ter na svoji poslovni poti. "Samooskrba, lokalna in sezonska hrana, stare sorte, kvalitetno ekološko sadje in zelenjava so drobni koraki k zdravi prehrani."
Tina je univerzitetna diplomirana inženirka kmetijstva. Veliko se je izobraževala v tujini in preživela precej časa na ekoloških kmetijah v okviru mednarodnih izmenjav. Praktična usposabljanja na področju ekološke pridelave, kompostiranja, semenarjenja, eksotičnih zelenjadnic in molekularne genetike so ji prinesla zanimive izkušnje in znanja.
Gospod Janko Selinšek, organizator dogodka nam je predaval o sivki in njeni rabi v vsakdanjem življenju.
Ni komentarjev:
Objavite komentar