sobota, 20. junij 2015

Štajerska sivka...


Danes sem s prijateljico obiskala Starše, kjer sem uživala v čudovitih vonjavah in prelepem pogledu na  štajersko sivko.
V sončnem jutru naju je pričakala cvetoča sivka, 18 živali (skulptur iz slame) , labirint za otroke, srednjeveška kulisa. Kuhar Arty nama je postregel kuharsko specialiteto, vrtnarija Golob Klančnik pa z različnimi vrstami sivke, podjetje Soven s slovensko  volno, kjer sem se preizkusila v polstenju, kmetija Selinšek nas je razvajala s svojimi mlečnimi izdelki, Albert gril z gostinsko ponudbo in seveda team Štajerske sivke z delavnico in izdelki.
Sama zgodba je tako fantastična, da naj jo povem skozi fotografije... Štajerska jurta iz slovenske volne na prazniku sivke. Podjetje Soven d.o.o. iz Selnice ob Dravi, se je predstavilo s poletno posteljnino, bio volnenim filcem proti polžem, plevelu in suši ter bio volneno izolacijo za naravno gradnjo, pa polstili smo kroglico iz volne... Gospa slikarka Stefka Jesenek   je popestrila prizorišče s svojimi umetniškimi slikami sivke...Napotki in demonstracija priprave jedi s sivko.

Še nekaj izdelkov, ki so popestrili dogodke...
Izdelovanje venčka, predavanje o koristnosti sivke, obisk konzulata Nepal ter spoznavanje tibetanskih zvočnih skledic in seveda prizorišče, kjer se bo nocoj ob deveti uri odvijala igra z srednjeveško vsebino...

Proti domu sem odšla polna vtisov, napotkov o vzgoji sivke ter seveda novimi sadikami...tudi obe sorti bele sivke sta romali z mano...
Ni komentarjev:

Objavite komentar