torek, 16. junij 2015

Poučna ekskurzija v Vulkanland v Avstriji, kjer se lahko pohvalijo z veliko podjetniškimi idejami


Najprej smo v Genusshotelu Riegersburg zajtrkovali izbrane certificirane pridelke in izdelke iz
regije Kulinarisches Vulkanland in si ogledali velneški hotel (zajtrk 18 EUR). 
Lastnik hotela je eno
največjih gonil razvoja regije - Alojz Goelles, ki je spoznal, da so izdelki »Kulinaričnih 9« in ostalih
ponudnikov v Vulkanlandu, tako kakovostni, da presegajo nivo kakovosti prenočitvenih obratov. 

Potem smo obiskali Delikateso Fink in Haberl v vasici Waltersdorf in imeli ogled predelave sadja
in zelenjave z mini degustacijo (7 EUR).


Povzpeli smo se tudi na grad Riegersburg in sicer s panoramskim dvigalom( cena 4,5 EUR)).
 







Naslednja destinacija je bila  kisarna in žganjarna Goelles Manufaktur v vasici Stang in imeli ogled in
degustacijo kisov, žganj in likerjev (ogled in degustacija 7 EUR). Alojz Goelles je tretja generacija, ki
predeluje svoje sadje in sadje sosednjih kmetij v odlična žganja in likerje. Pred 30 leti je pričel s
kisarno in danes lahko ponudijo 25 let staran jabolčni balzamični kis, kateremu delajo družbo klasični
(jabolčni, vinski) in kreativni kisi (paradižnik, maline, kutina idr.).




Obiskali smo tudi Vulcano Schinkenmanufaktur v vasici Auersbach, kjer smo si ogledali
pridelavo vulcano prašiča ter predelavo mesnin in degustirali Vulcano mesnine (ogled in degustacija
8,50 EUR).









Sledil je najslajši postanek v čokoladnici Zotter v bližini Riegersburga. Ogledali smo si ročno izdelavo
čokolade in čokoladnih izdelkov. Imeli smo možnost degustirati surovine in polproizvode v
celotnem procesu izdelave čokolade (ogled in degustacija 14,40 EUR). Veliko pridobitev predstavlja
permakulturni vrt in različne aktivnosti, ki pritegnejo staro in mlado k uživanju v naravi ter
restavracija sredi permakulturnega vrta. Zotter je odličen primer družbeno odgovornega podjetja, saj
z nakupom vsake čokoladice prispevate za eno malico osnovnošolskega otroka na območju plantaž,
od koder prihaja biološko pridelan kakav.





 Zanimiva ideja se mi je zdela pokopališče ustvarjenih čokolad, ki se niso obnesle...


Za konec pa še insect hotel, ena lepa slika narave- slika v sliki  in pa zajček, ki je prosto tekal po parku.




Ni komentarjev:

Objavite komentar