torek, 25. avgust 2015

...poroka in krst...

...vse v enem paketu, predvsem pa veliko ljubezni...


 Pri meni doma pa  si ljubezen na veliko izkazujeta grlici in ker so grlice eden izmed najbolj znanih simbolov svobode, miru in ljubezni, jih dodajam k tej zaljubljeni objavi...

 Te bele lepotice so se človeštvu prikupile s svojo nedolžnostjo in predanostjo.


Grlice istemu partnerju ostanejo zveste skozi celotno sezono parjenja in moške grlice svojim partnericam pogosto pomagajo pri skrbi za mladičke, zaradi česar so poznane kot predane in ljubeče ptice. Njihov simbol ljubezni je tako močan, da je veliko ljubezenskih napojev v srednjem veku vsebovalo srce grlice.
Predstavljajo simbol miru
Egipčanom so grlice simbolizirale tiho nedolžnost, Kitajci so verjeli, da je grlica simbol miru in dolgega življenja, zgodnjim Grkom in Rimljanom pa so predstavljale ljubezen, predanost in skrb za družino. Grlica je bila sveta žival Afrodite in Venere, boginje ljubezni in prijateljstva, zaradi česar je boginja upodobljena z grlicami, ki letajo okoli nje in sedijo na njeni roki. Njene hčerke Plejade, 'sedem sester na nočnem nebu', prav tako ponazarjajo jato grlic.

Poročni dan
Ne glede na to, ali mladoporočenca po poročnem obredu goloba spustita v zrak ali ju imata le poleg sebe v pozlačeni kletki, obstaja tehten razlog, zakaj si neveste na svoji poroki želijo imeti par te vrste ptic. Zaljubljena goloba sta si namreč predana in zvesta vse življenje, prav tako pa ta vrsta ptice simbolizira mir, ljubezen, nedolžnost, predanost in čistost – torej vse, kar dva v zakonu res potrebujeta.


Ni komentarjev:

Objavite komentar